Camping plejede at betyde man skulle slæbe rundt på store, tunge, soveposer selv. Andre gange, når du er var rigtig heldig, havde du ikke sovepose med overhovedet, fordi du endte med at transportere masser af andre ting og soveposen bare ikke en prioritet (måske satsede du på, at du bare kunne finde en god person at dele med). For mange mennesker ses camping som at være i en tilstand, hvor man med vilje udsætter sig selv for et vist ubehag. Men nu om dage er det anderledes! Camping betyder i dag, at man kan føle sig ligeså behagelig som derhjemme, takket være en rigtig god sovepose.

Da camping soveposer varierer i form og størrelse, er det vigtigt, at du ved hvilken type sovepose på markedet der passer dig bedst. Her er mine bedste forslag til hvordan du vælger den bedste sovepose, der kan få dig til at føle sig som hjemme:

Der er en meget almindelig type sovepose kaldet en ”Mummy Bag”. Hvis du skal campere i et land med koldere temperaturer (inklusive Danmark), og du er gerne vil have en god varm sovepose, så bør du kigge efter denne type sovepose. En mumiepose er designet til at begrænse at varmen undslipper ved dit hoved, da den har en hætte, der sikrer, at varmen ikke slipper væk. Den tager form efter menneskekroppen, hvilket betyder at den holder bedre på varmen end de andre former for soveposer. Som navnet antyder, føles det virkelig som om du er tæt pakket ind, og soveposen omfavnelse dig gennem hele den kolde nat.

Hvis du derimod skal bo på en campingplads på et sted med varmt vejr, skal du gå efter de rektangulære camping soveposer. Selv om de ikke er specielt designet til at holde på varmen ligeså godt som en Mummy Bag, er denne sovepose mere rummelig og absorberer mere kropsvarme. Der er også andre ting du skal overveje med denne type sovepose, såsom det bedste stof, konstruktion og udfyldning.

Nu, hvor du har fået en hurtig forståelse for de to mest almindelige typer soveposer på markedet, befinder du dig nok i et dilemma omkring, hvilken der er bedst til dit behov. Men bare rolig: du behøver ikke at vælge overhovedet! Hvis du vil have varmen fra en Mummy Sovepose samtidig med, at den bløde og behagelige fornemmelse fra en rektangulær sovepose, så kan producenterne ændre deres versioner af soveposerne, og give dig den bedste sovepose nogensinde!

Hvis du går efter at få lavet en sovepose efter dit eget behov, er der flere ting du kan bede om af  tilbehør, som du kan foreslå producenterne af soveposen. Lynlåse for eksempel: hovedformålet med lynlåse er at tillade ventilation. Du kan bede om at gå en to-vejs lynlås, hvis du ønsker det, så du kan åbne den ene ende for at skabe udluftning gennem soveposen fra din fod eller dit hoved, uden at skulle åbne hele soveposen.