Der kan ikke være nogen tvivl om, at det er dyrt at eje en bil. For mange er det prisen på selve bilen, der virker stor, når de køber deres første bil, men de lærer hurtigt ligesom de mere garvede bilejere, at det er vedligholdelse, reparation og andre mere eller mindre faste udgifter, der virkelig gør det bilen til noget af det dyreste, man kan eje. Det kan faktisk nemt være dyrere, end et hus – især fordi værdien har det med at falde, hvorimod et hus har det med at stige i værdi, selv når man har modregnet de udgifter, der også i det tilfælde er til vedligholdelse og så videre. En bil er altså dyr, men udgifter når man først ejer den er endnu dyrere, så det kan være værd at undersøge, hvordan man kan man sænke de udgifter en smule. Det har vi gjort for dig, så det eneste du behøver at gøre er at læse med her.

Der er udgifter som vægtafgift, der ikke er til at slippe for. Det eneste du rigtig kan gøre for at betale mindre i vægtafgift er at købe en mindre bil, eller nok nærmere en bil, der ikke vejer så meget. Der er dog mange andre udgifter, hvor du ved at være opmærksom på forhånd og undersøge mulighederne kan spare mange penge. De fleste har betalt for rep af stenslag i hvert fald en enkelt gang eller to hvert år, de har ejet en bil. Du kan undgå dét problem ved at køre mindre, men en mere realistisk løsning er at få en forsikring, som dækker stenslag. Du kan endda få en lånebil eller en on-site reparation, hvor de kommer ud til dig og reparerer ruden, hvis du har den rigtige slags forsikring. På den måde sparer du også masser af tid og energi, og de to ting kan for de fleste nemt oversættes til penge, men hvad vigtigere er, at de for nogle er uvurderlige.

Forsikringer er altid en god måde at dække sig ind, og hvis du ved, at du er i en risikogruppe, men kan nøjes med at betale det samme som alle andre, så er det også en god investering. Man skal gøre sig nogle lidt andre overvejelser, hvis man har en varebil som for eksempel kia rio. Det gælder i hvert fald, hvis det er en firmabil, hvor det jo så er din arbejdsgiver, der skal betale for forsikringen, men hvis du kører rundt i den til privat brug, så kan det give alle mulige problemer, der er bedst helt at undgå, hvis det altså kan lade sig gøre. Det er især et problem for selvstændige og iværksættere, der ikke har råd eller tid til at sætte sig ind i alle de små regler og love.