Vinteren er slut og foråret er såmænd også ved at se en ende, så vi går en årstid i møde, hvor det er på tide vi slipper af med alt det fedt, der har hobet sig op i løbet af de foregående måneder. Om vinteren var vi til julefrokoster, hvor snaps, øl og andet alkohol sammen med alt for meget alt for lækker mad har sat sig på maven – for slet ikke at tale om juleaftens, der fordobler julefrokosternes indsats og mere til. Efter det har vi været til fastelavn, hvor ungernes slik selvfølgelig også skal smages, så børnene ikke møder samme grufulde skæbne som deres stakkels forældre få måneder før.

Der er desuden påskefrokosterne, som på mange måder er endnu værre end julefrokosterne, uanset hvor umuligt det måtte syntes. Hvis man samtidig er så heldig at vinde et påskeæg eller to, så er det ikke kun maven, der er stor længere, men derimod også ballerne og lårene, hvis armene ikke tager fedtet til sig. Efter vi har taget så meget på, er der ikke noget at sige til at vi trøstespiser indtil sommeren varmer os op og minder os om, at der er gode måder at gennemsvede sine lacoste trøjer.

Hvis du nu er overbevist om, at det er tid til at smide et par kilo eller tyve, så lad os se på, hvordan det kan lade sig gøre i løbet af sommeren. Det første du kan gøre er at tage til Norge, når ferien starter. En skiferie er nemlig alletiders måde at slippe af med vægten igen, men det kræver at man klæder sig ordentlig på med kari traa som kvinde eller et af de andre mærker, hvis man er en mand. Grunden til dét er, at det kan være svært at komme i gang, hvis man fryser og finder på undskyldninger til at blive indendørs og nyde den dejlige mad, Norge har at byde på.

Det er dog også muligt at tabe sig uden at rejse udenfor landets grænser. Hvis du er til en fast rutine kan du starte på en sport som badminton eller tennis. Det kan dog være dyrt at gøre flere gange om ugen – og det er bestemt nødvendigt at arbejde på at tabe sig mindst tre gange om ugen, så andre muligheder, der er noget bedre for pengepungen, er at blive medlem af det nærmeste fitnesscenter. Det er desuden et financielt incitament til at komme i gang, da man ellers har spildt penge på et medlemskab, og det er da dumt.

Uanset hvad der tiltaler dig, er det med at komme i gang så hurtigt så muligt, mens alle argumenterne stadig er i dig hoved. Det er desuden værd at skrive argumenterne ned nogle steder, du er sikker på at støde på dem, hvis du glemmer dem, f.eks. kagedåsen.