Rigtigt mange af os går igennem vores middelmådige liv, velvidende, at vi har meget mere at byde på end vi lægger for dagen. Det er virkeligt sørgeligt, og verden kunne være et langt bedre sted, hvis alle levede op til deres fulde potentiale. Men hvordan kommer man dog i gang med det? Svaret er i denne artikel, så du har allerede taget det første skridt!

Grunden til, at de fleste mennesker ikke arbejder sig hen imod større og bedre ting er, at de er bange. Denne frygt bunder ud i, at vi ved det ikke er nemt. Vores fulde potentiale ligger lige på kanten af, hvad vi er i stand til som mennesker: så det er en hård vej til toppen, og man vil næsten med sikkerhed komme til at lave fejl på vejen. Ingen kan lide at fejle, og derfor forsøger vi at undgå det. Problemet er, at hvis vi går alt hvad vi kan for at undgå at fejle, så vil vores liv for evigt være middelmådigt og intetsigende. Man er nødt til at tage chancer, hvis man vil gøre livet værd at leve.

Det første du skal gøre for at komme over frygten er, at give dig selv motivation for, at løbe de risici der nu engang er forbundet med det. Her anbefaler jeg, at du skaffer dig en flot kasse af plastik. Dernæst fylder du denne flotte Plastkasse, med stykker af papir, hvor du har skrevet eller tegnet dine drømme ned. Alt hvad det er, du gerne vil opnå her i livet – også de ting, som noget i dig siger er dybt urealistisk. Skriv ALT ned! Sæt så plastkassen ved siden af din seng. Den skal være tydelig, og gerne placeret på en sådan måde, at den er det første du ser om morgenen, og det sidste du ser, før du går i seng om natten. Hver gang du kommer i tanke om nye drømme, så skriv dem ned, og læg dem i kassen.

Hvis du ikke kan finde en plastkasse, der passer ind i designet på dit hjem, så kan man gøre som en af mine veninder, og benytte købmandskurve i stedet for. De kan typisk dekoreres som man har lyst til, og skabe en rigtig god æstetisk oplevelse.

Nu har du kurven stående, der løbende minder dig om, hvad du gerne vil opnå her i livet. Dette skulle gerne både inspirere og motivere dig, samtidig med at den giver dig energi til at presse dig selv igennem udfordringer. Nu begynder du at tage noget op af kassen. Én gang om ugen tager du en lap papir op, og spørger dig selv ”hvad kan jeg gøre i dag, for at komme ét skridt tættere på dette mål?”. Det behøver ikke at være noget stort: bare du bevæger dig i den retning er det en succes.