Der er nogle ting, vi alle har brug for. Vi har brug for et sted at bo, vi har brug for mad og drikke, og vi har brug for et job, så vi har råd til de ting. Penge gror ikke på træerne, så når vi er færdige med at uddanne os eller før, hvis man kan overskue dét, så er det tid til at finde et job. Det kan dog være svært at finde det helt rigtige job, og for mange er det ikke det første eller andet job, de får, der ender med at være deres drømmejob. For nogle er det job, de har drømt om i de fem år, de har uddannet sig, meget svært at få eller måske eksisterer det slet ikke. For andre viser jobbet sig at ødelægge deres interesse for området, så de finder sig et andet job og går tilbage til at nyde deres hobby. Nogle gange er det bedste man kan gøre at vælge et tilfældigt job og give det et forsøg – om ikke andet lærer man mere om sig selv, så det bliver nemmere at indsnævre, hvad ens drømmejob i virkeligheden er. Uanset om du er nyuddannet eller har været på arbejdsmarkedet de sidste 50 år, så kan de råd vi giver her hjælpe dig videre med at finde det helt rigtige job til dig.

Hvis du gerne vil arbejde med mennesker er der generelt to retninger, du kan gå. Du kan forsøger at hjælpe andre ved at arbejde med de gamle og syge eller unge, der kunne bruge et godt forbillede. Du skal ikke regne med at tjene særlig mange penge på det, og det er hårdt arbejde, men hvis det føles rigtig for dig kan det være det hele værd. Hvis du stadig vil arbejde med mennesker, men du hellere vil diskutere og overbevise, og måske endda snyde dem lidt, så kan du blive politiker, sælger eller den person, der bestemmer, hvordan reklamerne skal se ud. Alle tre har det med at tjene gode penge, men de har det samtidig med at bruge alle pengene på vin eller champagne.

Hvis du gerne vil have mulighed for at rejse rundt eller arbejde hjemmefra, så skal du lede efter et IT job. Hvis du kan programmere eller ikke har noget imod at lære det, så er det en af de bedste måder at få en job, der både har høj løn og nok frihed til at arbejde fra dit hjem eller et andet land. Digital markedsføring er en anden populær mulighed blandt digitale nomader, det vil sige folk der rejser rundt og arbejder digitalt. Hvis du er mere til nok lavteknologisk kan du forsøge dig med at oversætte, skrive artikler eller lignende, men i så fald er det en god ide at kunne flere sprog end dansk, og gerne også et andet end engelsk.