Det er endnu engang blevet den tid på året, vi alle har glædet og allermest til – eller i hvert fald dem af os, som stadig kan mærke forskel på varmt og koldt. Vi har været heldige med foråret i år, hvis vi ser bort fra den første del. Det er faktisk lidt som om, vi gik direkte fra vinter til sommer det her år. Vi måp dog håbe, at det ikke helt passer, for i så fald bliver sommeren ikke så varm, som man kunne håbe. Der er stadig håb, så lad os antage det bedste og se på, hvordan du får mest muligt ud af sommeren.

En ting mange gør om sommeren er at tage til stranden. På stranden kan man bade i havet eller bare gå en tur. Man kan også nyde en is eller sætte sig med en bog. En picnic agtig atmosfære tager nogle med til stranden, så de kan nyde et dejligt lille måltid uden at lede efter et spisested. En anden ting mange gør på stranden er at sole sig, for der er da ikke noget bedre sted at gøre det end hvor man kan høre bølgerne slå mod sandet.

Stranden er dog ikke det eneste sted, man kan sole sig, og det kan gøres meget nemmere end at køre så langt, hvis det eneste man er ude efter er en smule sol. Den nemmeste måde kender du nok til, navnlig solvogne. De er måske bedre kendt som solsenge, hvis vi da ikke tager fejl og har misforstået betydningerne af de to ord. Sol kan man dog også få resten af året ved at tage i solarie, men det er nu ikke helt samme afslappende oplevelse som naturligt sollys.

En anden måde man kan få sol på i løbet af resten af året er ved at tage på ferie til et af de varme lande i syden. Det er der såmænd også mange der gør, selv når det er varmt i Danmark – måske fordi varmen er mere garanteret udenfor landet, eller måske er det bare fordi, sommeren er den tid på året, hvor de fleste har mest ferien og på samme tid i hele familien, eller i hvert fald overlappende perioder. Om det så er Tyrkiet eller de Kanariske Øer, der er bedst for dig, må du selv vurdere; de har hver deres fordele og ulemper.

Når det så er sagt, er det altså ikke nødvendigt at tage udenfor landet for rigtig at holde ferie. Der er masser af feriedestinationer inden for landets grænser – det er bare det med at spotte dem, som mange har svært ved. Det kan hjælpe at gribe det an på samme måde, som man ville, hvis man var turist i et andet land. Så næste gang du tager til Løkken eller hvorend du ender i Danmark, så undersøg det lige så grundigt, som du ville med Tenerife eller Alanya.