Vi lever i en tid, hvor teknologiens mange muligheder gør os i stand til at manipulere med vores selvbillede. Det har i lang tid understøttet forvrængede forestillinger om kropsidealer, som er modstandsdygtige overfor vores selvværd. Men selvom diverse operationer kan gøre os både tyndere og yngre, har det dog sjældent noget at gøre med, hvordan vi føler os indvendigt. Uanset hvordan vi ser ud, bør vi lære at elske vores kroppe og bryde med urealistiske kropsidealer. Elsk din krop, som bassisten Jette Schandorf.

Bassist og nu forfatter: Jette Schandorf

Rockmusikeren og bassisten, Jette Schandorf, har brugt størstedelen af sin karriere på at dyrke musikkens toner. Med over 40 år i musikbranchen har hun turneret Danmark tyndt, og selvom scenekanten har eksponeret hende for tonsvis af opmærksomhed, har hun dog altid følt sig ganske blufærdig.

Med ønsket om at styrke forholdet til sin egen krop, har Jette Schandorf nu udgivet bogen, Ti Sekunder – så er jeg her, hvor hun med sit mobilkamera hudløst blotter sig selv for hele Danmark. Bogen består af 60 billeder, som Jette Shandorf selv har taget med sin telefon. Billederne portrætterer Jette Shandorfs krop, præcis som den er.

Sød musik og sundt selvværd

Motivationen for bogen groede i det urealistiske forhold, som mange mennesker har til deres krop, og søger dermed ligeledes at gøre op med forvrængede kropsidealer. Bogen har til formål at gøre læseren med komfortabel med sig selv og sin krop, og Shandorf forsøger at bryde med billedmanipulationer og instagram-filtre.

Bogen har således fungeret som terapi for Shandorf selv, der med sine billeder og ord opmuntrer alle mennesker til at elske dem selv og eres kroppe uanset kurver eller kilo på vægten. Det kan tage mange år at elske sig selv, og hver gang vi manipulerer med virkeligheden, er vi alene med til at forstærke urealistiske kropsidealer, som ikke gør det synderligt meget nemmere.

Selvkærlighed må siges at være idealet for vores tilstedeværelse i verden, for mestrer vi ikke at elske os selv, kan det i høj grad være svært at elske andre. Finder du dig selv i en situation, hvor spejlbilledet ikke reflekterer dit indre, kan du finde inspiration og ikke mindst mod i bogen, Ti Sekunder – så er jeg her.