Føler du dig inspireret til at påtage dig et rigtig handyman projekt derhjemme, så er det måske nu at du skal forsøge dig med glasfilt. Det er faktisk nemmere at opsætte glasfilt derhjemme end du lige tror, og det kan give dit hjem et nyt, friskt og eksklusivt look. Her får du en hurtig guide til hvordan du selv kan sætte glasfilt om derhjemme.

Der var engang hvor savsmuldstapet, var det tapet som skulle på alle vægge i hele Danmark og det har uden tvivl sat sit præg på boligerne rundt omkring. Nu ser det ud som om savsmuldstapet er ved at gå af mode, og at danskerne vil have andre boller på suppen – eller måske rettere sagt, anderledes beklædning på væggen. Føler du dig inspireret og skal der nyt beklædning på væggene i boligen så kan du sagtens selv sætte fx glasfilt op, som er en utrolig populær og holdbar beklædning. Selvom at glasfilt er lidt mere kompliceret og porøst end savsmuldstapetet som kan holde til næsten hvad som helst, så giver glasfilt altså bare et fantastisk fint og elegant resultat, som mange er vilde med.

Sådan gør du

Inden du går i gang, skal du overveje om du vil have grundet eller ugrundet glasfilt. Grundet er allerede behandlet med maling, hvor ugrundet skal behandles med vævfylder inden du kan male. Grunder er dog også lidt dyrere men sparer dig for en del tid.

Sørg for at du har de rigtige værktøjer og alt hvad du skal bruge inden du går i gang. Du kan altid spørge om rådgivning fx hos DecoFarver.

 1. Fjern eventuelle maling- og tapetrester og klargør væggen.
 2. Hvis du væg er ny skal den grundes og spartles.
 3. Slip spartlemasse så overfladen er jævn. Gentag spartle og slibning indtil overfladen er helt glat.
 4. Mal med forankringsgrunder. 
 5. Påfør vævklæber – også kaldet lim, vær ikke sparsom.
 6. Tid til at påføre glatfilt, skær til i rette størrelser inden du skal arbejde med den. Påfør øverst og bevæg nedad, gør om hvis den trækkes skæv.
 7. Skær overskydende glasfilt fra.
 8. Gør glat med spartel.
 9. Påfør ny stribe med overlap af 3-5 cm.
 10. Skær en linje imellem overlappet og fjern de to løse strimler. Mas ender sammen i limen.
 11. Mal næste dag.