Drømmer du også om at få fingrene i den nye PlayStation 5 som for nylig er landet på markedet? – I hvert fald er du ikke den eneste. Denne nye spilkonsol byder på en masse innovative tiltag og en kraftfuld hardware som gør spilleoplevelsen til noget ganske særligt.

Millioner af spillefans har længe set frem til lanceringen af den nye PlayStation 5, hvorfor efterspørgslen har haft oversteget udbuddet, og dermed betydet lang ventetid for de mange forventningsglæde spillere. Nu er den endelig til at få fat på, og vi vil derfor dykke ned i hvad der gør denne spillekonsol så populær.

Designet

Man skulle ikke tro at et design kunne have så stor betydning, men den nye PlayStation 5 ligner noget fra fremtiden, hvor der er gået all in på det futuristiske udtryk. Den karakteriseres ved et sort og hvidt design som lyser blåt når den er tændt hvilket kan associeres til et rumskib fra den ydre verden. Derudover skulle den nye PlayStation 5 være nærmest lydløs hvilket er en klar fordel når man spiller.

Controlleren

DualSense er den nye playstation-controller, som ligesom Playstation 5, bærer præg af det futuristiske design. Sammenlignet med de forrige controllere er der foretaget markante ændringer, som skaber en langt bedre spilleoplevelse. De bagerste knapper også kaldet R2/RL-knapperne er udstyret således, at når du eksempelvis skyder med bue eller gasse op i bilspil, så bliver knapperne hårdere at trykke på, hvilket bidrager til en bedre indlevelse i spillet. Yderligere er der indbygget en forbedret vibrationsmotor og optimeret bevægelsessensor.

Grafikken

En af de væsentligste årsager til at folk har valgt at investere i de nye Playstation 5 er uden tvivl grafikken. Det er tydeligt at denne PlayStation har gennemgået en billedmæssig revolution, nu hvor der er blevet opgraderet til en 4K-opløsning, som forstærker billedet og derved får det hele til at virke mere livagtigt. Modsat PlayStation 4 med 30 billeder i sekundet, er PlayStation 5 afviklet med hele 120 billeder i sekundet, samtidig med indlæsningen er blevet betydeligt hurtigere. Flere spil er også udkommet i forlængelse af lanceringen af PlayStation 5, hvorfor der er massere at begå sig i kast med.