Når man tænker på, hvor småt et land Danmark egentligt er, så kan man godt blive overrasket over, hvor mange skomærker vi har. Alle har nok hørt om skomærket Ecco, som jo gør det rigtigt godt både her i landet, og på internationalt plan. Er man fan af den nordiske stil, så har man sikkert også hørt om Ilse Jacobsen og Billi Bi. Det er blot nogle af de brands og firmaer, der har formået at gøre en god forretning ud af, at producere sko.

Hemmeligheden bag de danske skoproducenters success findes umiddelbart i, at de er gode til at specialisere sig. Der er mange internationale skomærker der producerer sko i alle mulige farver og former, og som det er svært at komme i direkte konkurrence med. Hvordan skulle et danske firma kunne differentiere sig fra de kæmpe internationale giganter, hvis de forsøgte at lave den samme slags sko som dem? Det ville være rigtigt meget op ad bakke, og det ville heller ikke bidrage med særligt meget. Hvad hjælper det os forbrugere, at der dukker endnu et mærke op, der sælger sko, der basalt set er de samme, som sko fra andre mærker?

Det er derfor kun en god ting, at de danske skoproducenter gang på gang formår at finde nicher, hvor de kan specialisere sig og producere nogle helt specielle sko. En af de danske spillere jeg synes har gjort det specielt godt er Green Comfort. Når man køber et par green comfort sko, så får man ikke bare et par sko der ser godt ud,  og er lavet af lækre materialer: man får også ultimativ komfort. Her er altså en skoproducent der kiggede på markedet, og opdagede, at der ikke var andre der så ud til at skrue helt op for komforten, uden at gå på kompromis med de andre ting. Det gjorde Green Comfort, og det viste sig at være en kæmpe success!

Det er selvfølgeligt altid let at sige, at det ”selvfølgeligt” ville lykkedes, når nu det allerede er sket. Men man må forstå, at det altid er risikabelt at kaste sig ud i noget nyt, som ingen har prøvet før. Vi ved, at der er et marked for komfortable sko, og at der findes producenter der laver dem. Vi ved også, at der er efterspørgsel på sko lavet af ægte læder og andre lækre materialer: og her er der også et stort udbud. Men er folk villige til at betale den pris det koster, at få et par sko, der er både super lækre og ultra komfortable? Det var der ingen der vidste med sikkerhed: men Green Comfort så et potentiale, to en chance, og viste sig at have ret. Deres sortiment har siden udvidet sig ganske gevaldigt, da det viser sig, at moderigtig komfort er noget, som rigtigt mange ser fornuften i.