Internettet og de muligheder det, giver enhver for at formidle sig i det skrevne medie, gør at det ikke længere kun er journalister og skribenter, som har mulighed for at skrive historie tilgængelig for alle. Går du med en ”hobby journalist” i maven, får du her et par råd til hvordan du kan lave din egen blog.

Reflekter over hvor du vil hen, inden du starter

Inden du starter en blog skal du overvejer hvad du kunne tænke dig at fokusere på i dine historier. Det er vigtig at have en idé om hvor de historier og fortælleringer skal pege imod. Når det er sagt, er din blog ikke fastlagt ved sin opstart. Du kan sagtens ændre koncept eller indhold på din blog, men det er vigtig konstant at være klar over hvordan bloggen skal fremstilles.

 

Du skal sørge for at øje for blog layout. Både hvordan selve bloggen skal se ud for læseren, men også indholdet af de opslag, du laver. Et kendetegn ved en god blog, er sammenhæng mellem de historier, der bliver formidlet. Sammenhæng kan dog sagtens være noget flygtigt, såsom livsstil, som kan indeholde et utal af forskellige aspekter.

Gem pengepungen væk

Når du har fundet frem til dit layout og ønsker at komme i gang med at skrive indhold behøver du ikke købe en hjemmeside eller få hjælp til layout af en professionel grafiker. Der findes mange hjemmesider, som tilbyder at du kan starte din egen blog gratis. En gratis blog kan nemt oprettes på eksempelvis Blogspot eller WordPress.

 

På disse hjemmesider kan du oprette en blog helt gratis og begynde at forme indhold. Desuden hjælper siderne også med layout. Det er forud oprettede skabeloner, som kan hjælpe dig med at få opstillet din blog knivskarpt.

 

En af fordelene ved at bruge de allerede etablerede hjemmesider, er at de allerede genere en del trafik til deres hjemmeside. Det vil sige at mange besøger hjemmesiderne, hvilket giver stor muligheder for at din blog kan få flere læsere.

Hold fri

Som blogger er det svært at holde en fast arbejdsrytme, da den kreative proces som udgangspunkt ikke frempresses. Derfor er det vigtig også at holde fri fra sin blog og sørge for at få andre indspark end forudindtaget indhold til bloggen. Sørg for at være bevidst om at holde fri og koble fra. På den måde kan du forhåbentligt lade de kreative processer køre på frihjul og muligvis blive inspireret til nyt indhold eller retning i din blok.

 

Desuden er det også vigtig socialt at kunne tale om andet en sin blog. Dine venner og familie vil helt sikkert sætte stor pris på at alle samtaler og oplevelser ikke blot skal være indhold til din blog.