Når vi spørger børn i skolen, hvad de vil være, når de bliver voksne, er det de færreste, der rent faktisk siger det, de i sidste ende får som arbejde. Det er ikke så underligt, når man tænker på, hvor lidt børn ved om voksenlivet og det at have et job. Det er dog ikke kun børn, der ikke har en fyldestgørende forståelse for de diverse jobmuligheder, der er i landet, så vi har her sammensat en liste over 10 forskellige jobs i Danmark, som forhåbentlig kan være med til at udvidde dine horisonter.

Det første job vi vil se på er eletriker i Aalborg. Der er mange huse i Aalborg og fordi det er en storby er der ikke langt mellem dem, så der er masser af penge at hente uden man behøver rejse langt efter dem.

Ejendomsmægler i faaborg er ikke et job særlig mange mennesker kan få, men det er ikke for det er eftertragtet, men derimod fordi faaborg ikke er stor nok til at have brug for mere end en enkelt eller to af den slags.

Det tredje job på listen er som overlæge på et sygehus i København, hvor konkurrencen er hård og man er nødt til at arbejde hårdt for at nå den stilling, men det er belønnende både i tegnebogen og i hjertet, hvis man altså har viljen og maven til det.

Som nummer fire har vi et job, de færreste kender til, men som flere og flere vælger, når de lærer, at det er en reel mulighed. Jobbet som freelance skribent er især eftertragtet, fordi det giver en mulighed for at arbejde hvor som helst i verden, mens man tjener en førsteverdensløn.

Dernæst ser vi på rektor på en skole på Ærø, hvor det så end ligger i landet. Det kan godt ske, der ikke er mange, der kender til din arbejdsplads, men du har til gengæld muligheden for atbejde på en af de smukkeste danske øer.

Det sjette job på listen er som folketingspolitiker på Christiansborg, hvor det er en fordel at være god til at lyve, uanset om du har gode intentioner eller ej.

Som lokalpolitiker i byrådet i Aarhus skal man også kæmpe hårdt for at beholde sin plads, selvom det ikke er helt på samme niveau som i folketinget.

Som nummer otte på listen har vi jobbet som selvstændig journalist hvor som helst i verden, hvilket består i at skrive artikler på Steemit, som man så tjener penge på, når folk liker den, lidt ligesom på Facebook men med penge i stedet for luft.

Det niende job er som spilprogrammør i Silicon Valley for et internationalt anerkendt spilfirma, der producerer spil for milliarder.

Til sidst har vi jobbet som dagplejer i en lille landsby, der ikke er værd at nævne navnet på, hvor man er med til at forme små hoveder, hvilket i sidste ende kan have enorme uforudsebare konsekvenser.